woensdag 11 november 2009

Bandweefgetouw!
Het bandweefgetouw!

Deze week komt mijn nieuwe aanwinst binnen! Een heus bandweefgetouw van Ashford!


Ik was heerlijk aan het surfen op mijn favoriete handwerkwebwinkels waar ik deze pracht tegenkwam. Ik wilde al een hele tijd een bandweefgetouw omdat ik een mooie band voor om mijn middel wil weven om te dragen bij mijn trouwjurk en nu heb ik er eindelijk één!


Ik heb ook ooit een boekje gevonden bij de plaatselijke kringloop over bandweven, dus een how to do heb ik gelukkig al want het ziet er best ingewikkeld uit als je dit mooie werkstuk zie wat ik tegenkwam op internet. Hopelijk zien mijn werkstukken er ooit ook zo uit!
Waarom ik bandweven zo interessant vind? Het is een techniek die veel werd uitgeoefend door de Vikingen, als je in Scandinavië in de musea's loop, zie je dat op de boord van de jurken en tunieken een geweven band gestikt zit ter versiering van het kledingstuk. Je ziet de meest rijke patronen en mooie garen, dus het is ook een stuk historie en dat spreekt mij heel erg aan!

May the Peace of the God and Goddess be ever in our Hearts!

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig apparaat! Ik heb een oudere vriendin die al jaren lid is van een vereniging van bandweefsters en patronen en stukjes band van over de hele wereld verzamelt. Als je je boekje uit hebt en meer wilt weten hoor ik het wel. Spin je ook zelf? Caitlin krijgt waarschijnlijk een spinnewiel voor St Nicolaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Marijke en Caitlin! Sorry dat ik nooit meer gereageerd hebt op je mail, ik heb het ontzettend druk gehad, veel ziek geweest en gewerkt en nu komt er meer rust in het vaarwater, ik ga vanaf 1 december een dag minder werken, dat betekent meer frobeltijd en veel meer rust! Ik was van de week al van plan om je te mailen om eens af te spreken! Wat gaaf, een vereniging van bandweefsters! Ik heb het apparaat gisteren binnen gekregen en ik ga haar zo in elkaar zetten, ik ben helemaal blij! Ik heb een ariadne spinnenwiel, maar het lukt nog niet echt, wil binnenkort daar een workshop voor gaan volgen in Gorkum bij een vrouwtje, maar plan 1 is om eerst mijn breiboskamer af te krijgen zodat alles haar plekje krijgt, zodat ik lekker een frobelkamer heb, de ruimte heb ik ook nodig, want ik ga 12 december een tafelmodel weefgetouw ophalen in het oosten van het land! Heb je binnenkort een keertje tijd? We hebben zoiezo 30 november S'n'B in de Keizer!
    Liefs Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen